Európai Polgár Díjban részesült egyesületünk

Az Európai Parlament nagy örömünkre Európai Polgár Díjjal tünteti ki a NOE-t, mellyel egyesületünk három évtizedes szakmai munkáját ismerik el nemzetközi szinten.


A Gál Kinga és Hölvényi György EP-képviselők előterjesztése nyomán megítélt díj átadására a közeljövőben kerül sor.
 
„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy immár európai szinten is elismerték civil szervezetünk tevékenységét. Az elmúlt 30 év gyümölcsei - a sok befektetett szakmai munka és a családok érdekében tett törekvéseink - lassan beérnek, s ez a hatékonyság már nemcsak hazai, hanem nemzetközi kitüntetésekben is megmutatkozik. A jövőben változatlan intenzitással és alázattal szolgáljuk a családokat” - fogalmazott Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke.
 
Gál Kinga EP képviselő asszony a díj odaítélése kapcsán többek között kiemelte, hogy a „NOE a családok összefogásával és megerősítésével azt bizonyítja, hogy a nagycsaládos lét érték és lényeges szerepe van a mai magyar, de egyben az európai társadalomban”.  
 
Hölvényi György képviselő úr arra mutatott rá, hogy „stratégiai fontosságú a családok szerepének megerősítése, mert Európa jövője az erős családokban rejlik. Európa vezető szerepének megtartásához elengedhetetlenül fontos az olyan egymást segítő, hatékony családszervezetek működése, mint a NOE”.
 
Az Európai Polgár Díj átadására a későbbiekben kerül sor.